Kindle

Kindle para iPhone 4.6

Ebook lezer voor boeken van Amazon

VOOR

  • Gratis woordenboek
  • Scherm-oriëntatie vastzetten
  • Ruim aanbod
  • Veel gratis boeken

TEGEN

  • Boeken kopiëren via browser
  • Onnauwkeurige tekstselectie

Goed
7

Kindle is Amazon's gratis ebook lezer voor iPhone, iPad en iPod touch. Met de software download je titels uit een collectie van meer dan 620.000 boeken, tevens krijg je een gratis kopietje van The New Oxford American Dictionary. De applicatie maakt lezen comfortabel, dankzij de vele instellingen voor achtergrondkleur, tekstgrootte en het kantelen van het scherm.

Dat het lezen van elektronische boeken prima werkt op een iPhone of iPod touch, bewijst het veelzijdige Stanza. Net als deze applicatie biedt Kindle een immens aanbod van boeken in elke mogelijke categorie. Deze boeken haalt de applicatie van Amazon's website en in veel gevallen shop je gratis. Voor klassiekers als Sherlock Holmes, Pride and Prejudice en Treasure Island hoef je geen cent te betalen.

Het verkrijgen van boeken verloopt in Kindle op één manier: tik in het hoofdmenu op de knop 'Get Books' en je vliegt via Safari naar de Amazon website. Om boeken te kopen dien je een account te hebben op de website maar heb je ooit iets gekocht op Amazon.co.uk dan log je met dezelfde gegevens in. Na de aankoop ga je terug naar Kindle en zie je het gekozen boek binnendruppelen. Een leuk extraatje betreft de automatische download van The New Oxford American Dictionary, een uitgebreid woordenboek Engels.

In vergelijking met Stanza oogt Kindle een beetje beperkt. De applicaties lijken qua uiterlijk op elkaar, maar Stanza biedt talloze andere manieren om boeken te verkrijgen. Bij Kindle shop je slechts bij Amazon.com, wat een beperking blijkt. Ken je echter in deze online winkel de weg dan is Kindle een aanrader. Bovendien is het lezen van boeken met Kindle aangenaam en werkt de software met Audio/Video content, wat de leeservaring versterkt.

Kindle

Download

Kindle para iPhone 4.6

Beoordelingen about Kindle